Tässä coca amb trempóssa eli kesävihannes-cocassa päällysteenä on paprikaa, sipulia ja tomaatteja.
Taikina:
20 g tuoretta hiivaa
ripaus sokeria
500 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviiniä
Täyte:
500 g paprikoita suikaleina
500 g sipulia hakattuna
500 g kaltattuja ja kuutioituja tomaatteja
suolaa ja pippuria
3 rkl persiljasilppua
oliiviöljyä
Liota hiiva ja sokeri tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Laita jauhot, joihin suola on sekoitettu suureen kulhoon ja paina jauhojen keskelle kuoppa. Kaada hiivaseos kuoppaan ja ripottele päälle jauhoja. Anna seistä 15 minuuttia. Lisää sitten oliiviöljy, valkoviini ja noin 2,5 dl vettä ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa uudelleen ja levitä oliiviöljyllä voidellun uunipellin päälle. Pistele haarukalla ja anna kohota. Voitele halutessasi kohonnut taikina yrtti-öljy-marinadilla. Levitä taikinan päälle paprikat, sipulit, tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele persiljasilppu ja pirskottele päälle runsaasti oliiviöljyä. Täytettä saa olla reilusti. Paista 200-asteisessa uuissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti