sunnuntai 5. elokuuta 2012

Coca amb trempó

Focaccia on kotoisin Italiasta, mutta coca on Välimeren Baleaarien saarten - johon kuuluvat tutut turistikohteet Mallorca, Ibiza ja Menorca sekä neljäntenä Formentera -  leivonnainen. Coca voidaan päällystäää melkein millä tahansa: vihanneksilla alkupalaksi, sardiineilla pääruoaksi tai makealla jälkiruoaksi. Perinteinen coca d'espinacs päällystetään pinaatilla, rusinoilla ja pinjansiemenillä, coca con sobrasada viipaleilla alueelle tyypillistä, paprikalla maustettua makkaraa ja coca amb pinxes sardiineilla.

Tässä coca amb trempóssa eli kesävihannes-cocassa päällysteenä on paprikaa, sipulia ja tomaatteja.

Taikina:                                                     
20 g tuoretta hiivaa                                   
ripaus sokeria                                           
500 g vehnäjauhoja                                   
1 tl suolaa                                                
2 rkl oliiviöljyä                                          
2 rkl valkoviiniä   
                                    
Täyte:
500 g paprikoita suikaleina
500 g sipulia hakattuna
500 g kaltattuja ja kuutioituja tomaatteja
suolaa ja pippuria
3 rkl persiljasilppua
oliiviöljyä 

Liota hiiva ja sokeri tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Laita jauhot, joihin suola on sekoitettu suureen kulhoon ja paina jauhojen keskelle kuoppa. Kaada hiivaseos kuoppaan ja ripottele päälle jauhoja. Anna seistä 15 minuuttia. Lisää sitten oliiviöljy, valkoviini ja noin 2,5 dl vettä ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa uudelleen ja levitä oliiviöljyllä voidellun uunipellin päälle. Pistele haarukalla ja anna kohota. Voitele halutessasi kohonnut taikina yrtti-öljy-marinadilla. Levitä taikinan päälle paprikat, sipulit, tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele persiljasilppu ja pirskottele päälle runsaasti oliiviöljyä. Täytettä saa olla reilusti. Paista 200-asteisessa uuissa noin 30 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti